Business Hi-Tech

Acer va concura Dell si Lenovo pe pietele lor

12.10.2005, 19:04 16

Compania Acer din Taiwan, al patrulea mare producator de computere personale din lume, va concura grupurile Dell si Lenovo pe pietele lor locale, intentionand sa-si mareasca vanzarile cu pana la doua cincimi in 2006, relateaza presa internationala.

Acer, plasata pe pietele mondiale in urma companiilor Dell, Hewlett-Packard si Lenovo, intentioneaza sa realizeze anul viitor vanzari de 10-11 mld. $ (8,2 - 9 mld. euro), comparativ cu 8 mld. $ (6,5 mld. euro) in 2005, a declarat presedintele firmei, Gianfranco Lanci.

Planul de dezvoltare al companiei din Taiwan are la baza acorduri recente incheiate cu comercianti si distribuitori cum ar fi Circuit City Stores din Statele Unite si Digital China Holdings din China, a precizat Lanci, care a adaugat ca productia de PC-uri asigura 80-85% din veniturile totale.

"Dorim ca pana in 2007 sa ajungem pe locul 3 in lume", a spus Lanci cu ocazia prezentarii noii strategii de dezvoltare in China, unde compania Lenovo controleaza circa o treime din piata. In trimestrul al doilea al anului, compania Dell s-a plasat pe prima pozitie, in privinta vanzarilor de PC-uri, cu o cota de piata de 19%, urmata de Hewlett-Packard, cu 15,4%, Lenovo, cu 7,5% si Acer, cu 4,4%, potrivit informatiilor furnizate de IDC.

Regiunile unde Acer consemneaza cele mai ridicate rate de crestere sunt America de Nord si China, compania intentionand sa-si dubleze vanzarile pe aceste piete, in 2006, a mai spus Lanci, care a preluat postul de presedinte al companiei in luna ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels