Business Hi-Tech

Afaceri in crestere pentru Connectronics

21.09.2005, 18:36 54

Connectronics Romania, subsidiara grupului belgian Connect Systems, producator de placi cu circuite integrate (PCB) si de cabluri pentru telecomunicatii, a inregistrat in primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de peste un milion de euro, in crestere cu aproximativ 125% fata de perioada similara a anului trecut.

"Cresterea cifrei de afaceri se datoreaza in primul rand faptului ca ne-am extins activitatea, infiintand in februarie 2004, pe langa sectia de placi cu circuite asamblate, o sectie de cabluri asamblate", a declarat Calin Vesa, manager Connectronics Romania. Conducerea Connect Systems a anuntat la inceputul anului ca isi propune sa transforme fabrica pe care o detine la Oradea intr-un centru de profit complet independent.

In acest scop, belgienii de la Connect Systems au initiat un program investitional in valoare de 500.000 de euro pentru infrastructura centrului de productie oradean. "Investitiile sunt practic finalizate. Pana la finele acestui an estimam ca vom functiona complet independent de grupul belgian", adauga Calin Vesa.

Pentru 2005, conducerea Connectronics mizeaza pe o cifra de afaceri de peste 1,7 milioane de euro, in crestere cu 70% fata de 2004. In acest moment, toate produsele Connectronics Romania sunt vandute pe pietele europene. Connect Systems este activa in vestul Europei, in Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie si Franta, insa conducerea companiei intentioneaza consolidarea pozitiei pe piata rasariteana. "Desi piata noastra de desfacere este reprezentata cu preponderenta de tarile Uniunii Europene, Europa de Est devine din ce in ce mai atractiva, desi in acest moment nu exista cerere pentru produsele noastre", spune Vesa.

Connectronics Romania a fost fondata in decembrie 2002 si in acest moment are 1.000 de angajati si o fabrica la Oradea de 5.500 mp.

"Practic, singura problema cu care ne confruntam in acest moment este legata de spatiu, intrucat nu am gasit in Oradea un teren mai mare decat cel pe care il ocupam acum", a mai spus managerul Connectronics Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO