Business Hi-Tech

Afacerile distribuitorul polonez ABC Data au crescut cu peste 79% în S1

Afacerile distribuitorul polonez ABC Data au crescut cu...

Autor: Cristina Bellu

31.08.2016, 14:59 217

Potrivit companiei, creşterea dinamică din primul semestru a rezultat din contractele locale încheiate cu Lenovo, BenQ, TPVision - pentru televizoare Philips, ASUS Componente şi Reţelistică, Synology şi Eaton. În acelaşi timp, ABC Data a finalizat acorduri regionale cu 3D Pixelio sau Navitel.

"Dezvoltarea rapidă a ABC Data poate fi explicată mai bine prin principalele categorii de produse. Cea mai mare creştere a fost generată de notebook-uri, desktop-uri, reţelistică, componente PC şi gaming", a explicat Alexandru Gheorghiu, director comercial ABC Data Distribuţie.

De asemenea, clienţii au fost interesaţi de accesoriile pentru smartphone, dar şi pentru produsele Apple şi reţelistică.

"Aceşti indicatori arată că piaţa noastră se maturizează de la an la an. Există o nevoie de necontestat pentru echipamente mai bune pentru conexiuni de mare viteză la internet şi care să fie integrate cu dispozitive mobile", a adăugat Gheorghiu.

Anul trecut, cifra de afaceri a subsidiarei ABC Data a crescut cu 167% la 198,1 mil. lei (44,6 mil. euro), în timp ce pierderile nete s-au redus puternic, de la aproape 2 mil. lei în 2014 la 0,21 mil. lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Potrivit estimărilor făcute de companiile de cercetare IDC şi PMR, până în 2018 veniturile în distribuţie IT din Europa de Vest ar trebui să crească de la 95 de miliarde de dolari în prezent, la aproximativ 100 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o creştere de 5%. În acelaşi timp, în CEE, creşterea va fi de la 15 la 18 miliarde dolari, adică de 20%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO