ZF 24

Afacerile gigantului Samsung în România au depăşit pragul de jumătate de miliard de euro

Afacerile gigantului Samsung în România au depăşit...

Autor: Cristina Roşca

20.06.2013, 20:40 459

Gigantul sud-coreean Samsung a obţinut anul trecut pe piaţa locală afaceri de circa 2,4 mld. lei (534 mil. euro), în creştere cu 55% comparativ cu anul anterior, cifre ce îl poziţionează în topul celor mai mari 30 de companii din economie potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Cei 130 de angajaţi ai companiei au reuşit de asemenea anul trecut să dubleze profitul Samsung Electronics România până la 63 mil. lei (14 mil. euro) într-o perioadă în care există încă apetit de consum pentru smartphone-uri şi tablete. „Faptul că oamenii achiziţionează îmi spune că se poate, şi mai înainte de toate că se  acoperă o nevoie. Şi chiar dacă este un cost, clientul consideră că este unul care merită plătit“, a spus Sorin Manea, head of telecom division Samsung Electronics România în cadrul evenimentului „Cei mai mari jucători din economie - cine sunt cei 80 de lideri ai crizei“ organizat de ZF.

Cea mai mare pondere în businessul Samsung din România o are divizia de electronice, în frunte cu smartphone-urile unde coreeni ocupă în România poziţia de lider, potrivit informaţiilor oferite anterior de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24