Business Hi-Tech

Alcatel: Criza nu opreste angajarile IT&C din Romania

14.10.2008, 20:18 38

Companiile prezente pe piata locala de IT&C vor continua sa faca angajari si in perioada urmatoare in ciuda crizei economice internationale care ar putea influenta atitudinea angajatorilor, apreciaza reprezentantii Alcatel-Luncent.

"Angajarile din domeniul IT&C vor continua si in urmatoarea perioada in ciuda crizei economice internationale. In Romania sunt peste 20.000 de ingineri de soft, iar acest lucru reprezinta un punct de atractie important pentru orice investitor care isi propune sa intre pe IT&C si, automat, sa recruteze personal", a declarat Dan Bedros, presedintele Alcatel-Lucent pentru Europa de Sud-Est, in cadrul unei conferinte de presa prilejuita de deschiderea targului de joburi "Cariere de viitor". Bedros mentioneaza ca salariul pe care il poate primi un inginer specializat in IT&C poate varia intre 400 si 1.000 de euro, in functie de experienta anterioara si de complexitatea jobului.
Alaturi de Alcatel-Luncent, alte companii care spera sa recruteze ingineri in cadrul targului sunt Renaul Tehnologie Roumanie, Citro‘n, Eurial Invest, Air Bites sau Veolia Water Solutions & Technologies.
Nici planurile de recrutare ale retailerilor sau ale bancilor de pe piata locala nu vor avea de suferit de pe urma crizei economice internationale. "Angajarile vor continua in retail pentru ca piata locala se afla in plin proces de crestere. In prezent, valoarea pietei de retail este de 40 de miliarde de euro, iar tinta pentru 2010 este de 100 de miliarde de euro, asa ca procesul de dezvoltare a retailului trebuie sa continue", afirma Thierry Destailleur, directorul general al Cora Pantelimon.
De asemenea, Adela Jansen, directorul executiv de resurse umane al BRD, considera ca si in sistemul bancar vor continua sa aiba loc angajari, pentru ca institutiile financiare de pe piata locala sunt solide. "In ceea ce priveste BRD, noi avem un plan bine stabilit de angajare si pentru 2009, pe care il vom respecta", afirma Jansen. Reprezentantul BRD apreciaza ca in urma targului de joburi se asteapta sa recruteze peste 10 persoane.
Cea de-a opta editie a targului de joburi "Cariere de viitor" se va desfasura in perioada 17-18 octombrie, in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. "Societatile cauta astazi candidati bine pregatiti, cu cativa ani de experienta in spate care isi pot asuma posturi de raspundere si dezvoltare. Din cele 70 de societati participante la targ, peste 25 ofera posturi de middle si top management", mai spune Bedros. Angajatorii care vor fi prezenti la targ tintesc atat studenti, absolventi, cat si persoane cu o experienta de pana la opt ani intr-un domeniu. "Ne asteptam ca, la editia din acest an, angajatorii sa se indrepte mai mult catre persoanele care au cativa ani de experienta pe piata fortei de munca datorita faptului ca a inceput sa se acorde o mai mare atentie in directia calitatii candidatilor. In anii trecuti, companiile participante se axau mai mult catre candidatii mai putin experimentati", spun organizatorii targului.
Printre companiile care vor fi prezente la targul de joburi se numara Alcatel-Lucent Romania, Ubisoft, Dacia, Gefco Romania, Accor Hotels Romania Carrefour, Renault Tehnologie Roumanie, BRD - Groupe Societe Generale, Cora, Holcim sau Lafarge.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels