Business Hi-Tech

Amanuntele conteaza si la Washington Post

10.02.2004, 00:00 12

Cotidianul american The Washington Post era sa isi piarda una din adresele sale de Internet deoarece nu a reinnoit la timp contractul pentru domeniul www.washpost.com, folosit mai mult pentru adresele de e-mail.
Compania nu a primit avertismentele companiei cu ajutorul careia a inregistrat adresele de Internet, Network Solutions, iar expirarea domeniului a blocat posta electronica a ziaristilor pentru aproape o zi intreaga. Vizitatorii care doreau sa citeasca ziarul online nu au fost afectati de aceasta problema, deoarece pagina de informatii a ziarului se afla pe domeniul www.washingtonpost.com.
Oficialii Washington Post au motivat incidentul prin faptul ca toate avertismentele companiei care ofera servicii de Internet au ajuns intr-o casuta postala pe care nu a deschis-o nimeni. Pana la urma, dupa o zi de haos, toate serviciile au inceput sa functioneze normal. Responsabilii spun ca astfel de incidente "se intampla si la case mai mari", amintind de Microsoft, care in 1999 a uitat sa plateasca pentru reinnoirea domeniului Hotmail.com, popularul sau serviciu de e-mail gratuit.
"Am trimis mai multe avertismente si am decis sa blocam temporar serviciul pentru ca nu am primit nici un raspuns", a declarat un oficial al companiei Network Solutions, prin care s-a facut achizitionarea domeniului www.washpost.com. "Domeniile extrem de importante pentru afaceri ar trebui inregistrate pe cel putin 10 ani, iar acest lucru le-ar aduce si o reducere de pret", a apreciat un responsabil al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels