Business Hi-Tech

Amazon incepe 2004 in profit

26.04.2004, 00:00 13

Cel mai mare magazin online din lume, Amazon.com, a incheiat primul trimestru al 2004 cu un profit net de 111 milioane de dolari, fata de pierderile de 10 milioane $ inregistrate in primele trei luni ale anului anterior.
Compania a depasit asteptarile analistilor de pe Wall Street, raportand incasari de 1,53 miliarde de dolari, cu 41% mai mari decat in primul trimestru al 2003, scrie Los Angeles Times. Afacerile au fost un pic ajutate de slabiciunea dolarului, spun analistii, cresterea in euro fiind de 33%.
Acesta este al doilea trimestru de profitabilitate din istoria Amazon, care de opt ani se lupta sa obtina profitul, toate sumele castigate pana acum fiind investite in extinderea afacerii. Compania poate spune ca a trecut cu brio peste toate problemele, inclusiv crahul dot-com si recesiunea mondiala.
Analistii spun insa ca, chiar daca rezultatele Amazon sunt solide, ele palesc in comparatie cu rivalul eBay, cel mai mare site de licitatii online, care a raportat in aceeasi perioada profit net de 200 de milioane de dolari, chiar daca a avut incasari la jumatate fata de Amazon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels