Business Hi-Tech

Amazon isi face motor de cautare online

16.04.2004, 00:00 54

Cel mai mare magazin de pe Interent, Amazon.com, pergateste impreuna cu o subsidiara sa A9 un motor de cautare online, indicand interesul companiei pentru o piata pe care se lupta deocamdata Google, Yahoo si MSN.
Serviciul este disponibil pe site-ul companiei A9 (www.a9.com) si permite efectuarea de cautari pe net si inpaginile cartilor care se vand pe site-ul Amazon, toate acestea acompaniate cu publicitate contractata de la Google. Pentru clientii Amazon, care s-au inregistrat pe site, A9 prezinta o serie de facilitati avansate, cum ar fi istoria cautarilor efectuate de-a lungul timpului. De asemenea, site-ul ofera posibilitatea descarcarii unei aplicatii, care se instaleaza in browserul de Internet si usureaza cautarile online.
Lupta s-a incins recent pe piata cautarii online, dupa ce Yahoo a renuntat la serviciile Google pentru a-si promova propriul motor de cautare. Portalul Microsoft urmeaza sa prezinte in curand o noua versiune a sistemul sau de cautare online.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels