Business Hi-Tech

America Movil ar putea renunţa la oferta de 7,2 mld. euro pentru preluarea controlului la KPN

America Movil ar putea renunţa la oferta de 7,2 mld....

Autor: Ioana Nita

01.09.2013, 20:57 236

Compania telecom America Movil, controlată de miliardarul mexican Carlos Slim, este pregătită să renunţe la oferta de 7,2 miliarde euro făcută operatorului olandez de comunicaţii KPN, după ce fundaţia acestuia a cumpărat acţiuni pentru a împiedica o preluare ostilă, scrie Bloomberg.

Fundaţia KPN şi-a folosit opţiunea de a achiziţiona acţiuni ale companiei la preţ preferenţial, cumpărând aproximativ 50% din acţiunile cu drept la vot emise de compania olandeză, ceea ce este suficient pentru a bloca oferta America Movil pentru preluarea controlului. Compania mexicană a oferit 2,40 euro pe acţiune pentru a-şi majora participaţia la KPN de la 30% la peste 50%.

„Este greu să determini dacă această ofertă este corectă. I-am întrebat pe cei de la America Movil dacă oferta poate fi retrasă şi dacă pot reîncepe negocierile, dar nu am primit niciun răspuns până acum. Această decizie nu a fost uşoară”, a spus Jacques Schraven (foto), preşedintele fundaţiei KPN. El a adăugat că încă este timp pentru o ofertă fermă din partea America Movil, pentru că până acum nu a fost decât o propunere.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 2.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO