Business Hi-Tech

Americanii de la 8X8 cumpără active ale Quality Software Corporation

Americanii de la 8X8 cumpără active ale Quality...

Autor: Anca Dumitrescu

22.06.2015, 00:04 833

Compania privată americană QSC este dezvoltator de soluţii şi sisteme de analiză a datelor în sistem cloud sau la sediile clienţilor.

Preţul tranzacţiei este de 3 milioane de dolari în numerar şi 1,3 milioane de dolari sub formă de compensaţii în acţiuni. Tranzacţia urmează să fie finalizată până la sfârşitul acestei luni, când 8X8 va plăti în numerar 2,2 milioane de dolari. Componenta în acţiuni va fi plătită în patru ani, în cazul îndeplinirii unor condiţii.

Compania 8X8 va finanţa componenta în numerar a tranzacţiei din surse cash proprii şi investiţii.

Prin achiziţia activelor QSC, 8X8 îşi extinde portofoliul în domeniul centrelor de contact cloud, pentru a include capacităţi precum înregistrarea apelurilor, capturi video, monitorizare live, transcrieri audio, raportări şi analize detaliate, se arată într-un comunicat al companiei.

Directorul general al QSC, Ryan Morrissey, va face parte din conducerea 8X8 ca director pentru Strategia Produselor, în timp ce echipa de inginerie va rămâne în România pentru a completa şi extinde resursele deţinute de 8X8 în Statele Unite şi Marea Britanie în domeniul cercetării şi dezvoltării.

"Suntem încântaţi să îi primim pe Ryan şi colegii săi în familia 8X8. Este un moment deosebit în istoria 8X8, când continuăm să dezvoltăm platforma inovativă în domeniul tehnologiei şi iniţiativa Global Reach, în paralel cu consolidarea capacităţilor pentru companii. Noile noastre resurse de inginerie din România vor fi esenţiale în atingerea obiectivelor 8X8 în domeniul cercetării şi dezvoltării şi de păstrare a poziţiei de lider pe segmentul comunicaţiilor cloud şi pe pieţele centrelor de contact", se arată în comunicatul 8X8.

Compania 8x8 este furnizor de soluţii de comunicaţii cloud pentru peste 40.000 de companii din peste 40 de ţări de pe şase continente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24