Business Hi-Tech

Americanii devin şi mai mari: Gigantul american Broadcom vrea să cumpere producătorul de chip-uri Qualcomm, într-o tranzacţie uriaşă de 130 de miliarde de dolari ce ar putea crea o nouă companie-mamut

Americanii devin şi mai mari: Gigantul american Broadcom...

Autor: Ştefan Stan

06.11.2017, 14:16 970

Gigantul american Broadcom, care se ocupă cu producţia de semiconductoare şi părţi componente pentru reţelistică, vrea să lanseze o ofertă de achiziţie de 70 de dolari per acţiune pentru rivalul Qualcomm, ceea ce ar duce tranzacţia la o valoare totală de 130 de miliarde de dolari. Tranzacţia ar urma să fie 75% cash, iar restul acţiuni.

Acţiunile Qualcomm se tranzacţionau vineri în creştere cu 12% pe bursă, în urma speculaţiilor legate de achiziţie. Ultima valoare înregistrată pe bursă era de 61,81 de dolari/titlu. 

Qualcomm este principalul producător de chip-uri pentru telefoane mobile, având o prezenţă extrem de puternică în industria comunicaţiilor. Oferta Broadcom este cu 28% mai ridicată decât preţul de închidere al şedinţei de vineri.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO