Business Hi-Tech

Andrei Avădănei, CEO al Bit Sentinel: În România, avem un deficit de peste 2.500 de specialişti în securitate cibernetică, iar la nivel european sunt căutaţi circa 200.000

Andrei Avădănei, CEO al Bit Sentinel: În România,...

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.01.2023, 12:25 807

♦ „Cu cât ne concentrăm mai mult spre a trezi interesul tinerilor, ajutându-i să se formeze într-un mediu antrenant şi care le stimulează creativitatea, cu atât vom avea mai mulţi specialişti în securitate cibernetică“.

România are nevoie de peste 2.500 de specialişti în securitate cibernetică pentru a acoperi deficitul de personal cu care se confruntă în prezent companiile active în industria de profil, după cei trei ani de digitalizare accelerată, a spus pentru ZF Andrei Avădănei, CEO al companiei de cybersecurity Bit Sentinel.

„În România, după cum preciza Direc­toratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), avem un deficit de peste 2.500 de specialişti. Pe de altă parte, potrivit Cybersecurity Workforce Study, sunt căutaţi aproximativ 200.000 de specialişti în Europa pentru a acoperi deficitul actual de personal din domeniul securităţii cibernetice“, a spus Andrei Avădănei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO