Business Hi-Tech

Android atacă Europa de Vest. În 2011 va ajunge numărul unu în regiune

Autor: Mediafax

30.11.2010, 23:39 29

Sistemul de operare pentru telefoane mobile Android, produs deGoogle, cel mai popular motor de căutare din lume, va deveni în2011 principala platformă în Europa de Vest, devansând Symbian alNokia, potrivit companiei de cercetare IDC, relateazăBloomberg.

În al treilea trimestru, telefoanele cu soft Android au reprezentat23% din livrările din Europa Occidentală, fiind devansate deaparatele care funcţionează cu Symbian şi iPhone OS, al Apple, adeclarat Francisco Jeronimo, analist la IDC. El a arătat că Androideste deja pe locul al doilea la nivel mondial, după Symbian.Potrivit analiştilor, creşterea rapidă a Android se bazează pefaptul că este o platformă adoptată de foarte mulţi producători detelefoane mobile, precum HTC, Motorola sau Samsung. Vânzările lanouă luni de aparate prevăzute cu Android, în vestul Europei, aufost conduse de HTC Corp, cu 39% din livrări, urmată de SonyEricsson Mobile Communications cu 27% şi Samsung Electronics cu14%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO