Business Hi-Tech

Angajament fără precedent obţinut de Consiliul Concurenţei de la RCS&RDS: gigantul din cablu se angajează să migreze toţi clienţii AKTA la fibră optică şi să le reducă tarifele cu 10-15% pentru a finaliza tranzacţia

Angajament fără precedent obţinut de Consiliul...

Autor: Adrian Seceleanu

17.06.2020, 16:29 16030

Consiliul Concurenţei a obţinut de la RCS&RDS un angajament fără precedent pentru piaţa locală de telecom pentru a oferi companiei undă verde pentru preluarea clienţilor grupului AKTA / Digital Cable Systems: gigantul din cablu se angajează să migreze toţi clienţii preluaţi la o infrastructură de fibră optică şi să le reducă tarifele cu aproximativ 10-15%, conform unui document publicat de instituţie.

RCS&RDS a fost nevoit să îşi asume aceste angajamente pentru a finaliza tranzacţia în condiţia în care are o cotă de piaţă de peste 50% pe internet fix şi cablu TV, dominând astfel autoritar cele două segmente cheie din piaţa de telecom.

Trecerea la reţeaua RCS&RDS ar urma să fie finalizată în 3 ani de la primirea acordului pentru finalizarea tranzacţiei. “Preţurile standard ale RCS&RDS sunt în medie cu 10-15% mai mici decât preţurile standard practicate de AKTA/DCS”, conform documentului citat. RCS&RDS se mai angajează şi să nu majoreze tarifele în următorii 3 ani pentru clienţii preluaţi de la AKTA/DCS.

Conform datelor ZF este vorba de aproximativ 300.000 - 400.000 de clienţi (cu un număr mai mare de abonamente la TV şi internet fix în principal).

Concurenţa a mai obţinut de la RCS&RDS şi angajamentul că dacă în viitor negocierile cu furnizorii de conţinut video eşueză (posturi TV în esenţă), aceştia vor primi posibilitatea de a vinde în pachete separate conţinutul către clienţii RCS&RDS la un preţ care să includă o marjă de profit pentru RCS&RDS în limita de 10%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO