Business Hi-Tech

AOL pregateste un serviciu de e-mail gratuit

29.12.2004, 00:00 17

America Online, divizia de Internet a concernului Time Warner, pregateste un serviciu de e-mail gratuit pentru a atrage mai multi utilizatori si pentru a contracara principalii sai rivali: Google, Yahoo si MSN.
Compania a lansat deja versiunea de test (beta) a noului serviciu, care va putea fi accesata deocamdata doar de abonatii serviciului de acces Internet al AOL. "Anul viitor vom lansa serviciul complet pentru clientii AOL si versiunea gratis pentru orice utilizator de Internet", a declarat un oficial al companiei.
Specialistii spun ca noul serviciu va beneficia de o interfata imbunatatita si de noi unelte de lupta contra mesajelor nesolicitate (spam), precum si a virusilor care se transmit prin mesaje email. AOL spune ca in ultimele luni, numarul de mesaje de acest gen de pe serverele sale a scazut cu 75% gratie noilor tehnologii de protectie.
AOL pare ca vrea sa se pozitioneze pe viitor ca si competitor al principalelor site-uri de Internet, precum Yahoo, Google sau portalul MSN al Microsoft. Un astfel de serviciu de email gratuit i-ar putea creste numarul de clienti si, implicit, incasarile din publicitate online.
Google, cel mai utilizat motor de cautare de pe Internet, a lansat anul acesta un serviciu similar, tot in teste. Deocamdata, accesul la Google Mail nu este permis tuturor utilizatorilor de Internet, insa probabil acest lucru se va intampla in 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels