Business Hi-Tech

AP si Microsoft transmit impreuna stiri video

11.11.2005, 19:00 20

Agentia internationala de stiri Associated Press (AP) si producatorul de software Microsoft au anuntat ca vor produce impreuna o retea digitala de distributie video prin care abonatii AP vor putea urmari stirile zilnice, in care se va insera si publicitate, relateaza presa internationala.

Conform acordului, divizia de servicii online a Microsoft, MSN, va furniza un player video si tehnologia pentru transmiterea continutului prin Internet. Eventualii parteneri vor putea sa personalizeze cu propriul brand playerul si vor primi o parte din veniturile generate de publicitate.

Si MSN va vinde spatiu publicitar in noul serviciu. AP intentioneaza ca reteaua sa devina disponibila in primul trimestru al anului viitor, pentru mai mult de 3.500 de abonati din Statele Unite ai agentiei.

"Acest acord ii va ajuta pe partenerii AP sa concureze in mediul serviciilor web, aflat intr-o puternica dezvoltare", a spus Tom Curley, presedinte si director executiv al AP.

Conform companiei de cercetare ComScore Networks, peste 56% din populatia Statelor Unite (94 de milioane de persoane) au privit cel putin o data la un clip video descarcat prin Internet.

In acelasi timp, cresc si veniturile din publicitatea inserata alaturi de clipurile video. In prima jumatate a acestui an, acestea au ajuns la un nivel record de 5,8 miliarde de dolari (4,9 mld. euro), o crestere de 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform unui studiu realizat de Interactive Advertising Bureau si Pricewaterhouse Coopers.

Prin acordul cu AP, MSN ofera in premiera playerul sau video pentru utilizare in afara retelei proprii, au spus oficialii celor doua companii. Totusi, MSNBC.com va continua sa fie furnizorul exclusiv de stiri video pentru site-urile din reteaua MSN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO