Business Hi-Tech

APIA cumpara soft si servicii de 4,7 mil. euro

21.07.2006, 19:58 22

Un consortiu format din producatorul roman de software Siveco si integratorul polonez de sisteme ABG Ster-Projekt au castigat un contract in valoare de 4,7 milioane euro scos la licitatie de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), conform oficialilor APIA.
Consortiul are obligatia sa dezvolte pe o perioada de un an un software de administrare a banilor si platilor efectuate in agricultura, cunoscut sub numele de IACS (Sistem Integrat de Administrare si Control). "Sistemul informatic al APIA este destinat gestiunii acelei parti din Fondul European pentru Orientare si Garantare in Agricultura (FEOGA) care face parte din bugetul general al Comunitatii Europene si care este gestionata de APIA in Romania", a declarat pentru ZF Theodor Stanescu, director de proiect la Siveco.
La licitatie au mai participat Romsys, S&T, Ibykus German, HP (filialele din Romania, Ungaria si Polonia), Siemens Austria si doua consortii formate din Intracom, Intrarom, Geoset si respectiv Sysware si Altec.
Oficialii Siveco nu au dorit sa precizeze cati bani le revin fiecareia din cele doua companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO