Business Hi-Tech

Aplicaţii smartphone pentru conducătorii auto

 Aplicaţii smartphone pentru conducătorii auto

Autor: Ştefan Vrabie

19.07.2011, 11:21 1453

Conducătorii auto români posesoride smartphone pot beneficia de asistenţă în cazul unei daune autocu ajutorul unei aplicaţii numită Insurance Assistance.

Aplicaţia care a fost lansată dedezvoltatorul local de soluţii software i-Tom Solutions integreazăcompanii de asigurare, companii de asistenţă rutieră şi service-uriauto, ea fiind disponibilă gratuit pe telefoane iPhone şiAndroid.

Posesorul de smartphone poatelocaliza prin GPS, cu ajutorul aplicaţiei, sucursalele companiilorde asigurare, punctele de constatare, secţii de poliţie şiservice-urile auto, partenerii fiind atât din Bucureşti cât şi dinalte oraşe ale ţării. În plus, utilizatorul poate contacta directcompania de asigurare, compania de asistenţă rutieră sau serviciulde urgenţă 112, în funcţie de natură problemei.

Aplicaţia oferă posibilitatea de anotifica electronic o daună uşoară, fără vătămări corporale, cătrecompaniile de asigurare partenere Insurance Assistance. Acest tipde notificare permite transmiterea locaţiei GPS, ataşarea de pozeale maşinii, avariilor şi a documentelor necesare (carte deidentitate, permis).

Încă o funcţie de menţionat estefaptul că aplicaţia are posibilitatea de a înregistra remindere(date în calendar) cu privire la inspecţia tehnică periodică amaşinii, respectiv reînnoirea asigurărilor obligatorii şi arovignetei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO