Business Hi-Tech

Apple a depăşit prognozele de creştere pe al doilea trimestru din 2022: Compania a bifat venituri din vânzări de 83 de miliarde de dolari, peste aşteptările analiştilor. Acţiunile au crescut cu 3%

Apple a depăşit prognozele de creştere pe al doilea...

Autor: Iulian Tenchiu

29.07.2022, 10:11 247
Veniturile Apple au crescut uşor pe fondul vânzărilor de iPhone şi a serviciilor, ajungând la 83 de miliarde de dolari, cu 2% mai mult decât în anul anterior. Analiştii au prognozat iniţial venituri de 82,8 miliarde de dolari, scrie Financial Times.

Apple a avertizat anterior că s-ar putea confrunta cu pierderi de până la opt miliarde, pe fondul problemelor legate de aprovizionare şi producţie pentru aces trimestru. Luca Maestri, şeful finanţelor Apple, a anunţat că pierderile s-ar reduce la patru miliarde, pe fondul îmbunătăţirii situaţiei.

„Situaţia privind aprovizionarea se îmbunătăţeşte. Mai există problema restricţiilor impuse de pandemie, însă dacă nu ne vom confrunta cu o schimbare drastică, ne aşteptăm ca problemele legate de aprovizionare să fie mai mici decât ceea ce am văzut în iunie”, a declarat Luca Maestri.

În trimestrul anterior acţiunile Apple au scăzut cu 1,20 dolari, depăşind analizele care indicau o scădere de până la 1,15. Profitul net a scăzut şi el cu 10%, până la 19,4 miliarde de dolari, totuşi peste estimările care indicau o cifra de 19 miliarde.

După publicare rezultatelor acţiunile companiei au crescut cu 3%, până la 162 dolar pe acţiune, potrivit Market Watch.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24