Business Hi-Tech

Apple ar putea fi dată în judecată dacă va comercializa iPhone 5 în China. Care este motivul

Apple ar putea fi dată în judecată dacă va comercializa iPhone 5 în China. Care este motivul

Foto: AFP

Autor: Marius Oncu

05.09.2012, 17:44 2713

Producătorul chinez a copiat în design-ul GooPhone i5, care foloseşte sistemul de operare Android, detaliile despre iPhone 5 apărute în presă, potrivit site-ului Gizmodo.

Compania argumentează că smartphone-ul său a fost primul pe piaţă, astfel că i5 este originalul, iar iPhone 5 al Apple este copia.

Potrivit GizChina.com, specificaţiile GooPhone i5 sunt: Nvidia Tegra 3 quad-core 1.4Ghz CPU, 1GB RAM, Android 4.0 ICS cu temă iOS 6, cameră de 8 megapixeli şi ecran de 4 inci.

► Noul iPhone 5. Toate zvonurile şi datele puse cap la cap - când ar putea apărea şi ce funcţii ar putea include

Apple a câştigat, la sfârşitul săptămânii trecute, într-o instanţă federală din California, unul dintre cele mai urmărite procese împotriva rivalului Samsung. Juraţii au hotărât că mai multe produse ale companiei sud-coreene încalcă şase brevete ale Apple în zona designului şi interfeţei şi a cerut Samsung să plătească daune de 1,05 miliarde dolari.

Compania americană a fost nevoită în această vară să plătească 60 milioane de dolari într-o înţelegere care a pus capăt unei dispute cu compania chineză Proview International Holdings privind dreptul de proprietate asupra mărcii "iPad" în China.

Apple a plătit în 2009 suma de 35.000 de lire sterline (54.800 de dolari) diviziei din Taiwan a Proview pentru dreptul de a folosi marca iPad în China. Grupul Proview a venit cu argumentul că divizia din Taiwan nu avea dreptul să tranzacţioneze marca, ci numai divizia din Shenzhen, care deţinea drepturile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO