Business Hi-Tech

Apple incearca sa contracareze prin update deblocarea iPhone

01.10.2007, 18:17 18

Compania americana Apple a lansat o actualizare software pentru iPhone care va crea probleme pentru dispozitivele ce au fost modificate pentru a opera in alte retele decat cea a operatorului exclusiv AT&T, scrie presa internationala.
Apple a anuntat anterior ca actualizarea pentru iPhone, care adauga suport pentru acces wireless la magazinul virtual de muzica iTunes si rezolva unele probleme de securitate, ar putea dezactiva definitiv telefoanele deblocate. Compania a precizat insa ca instalarea actualizarii pentru iPhone este optionala.
Unele site-uri adresate entuziastilor, precum Gizmodo si Engadget, au anuntat ca, in functie de aplicatia de deblocare utilizata, anumite telefoane au devenit inoperabile dupa instalarea actualizarii software.
In majoritatea cazurilor, telefoanele functionau doar cu cartela originala de la AT&T. Site-urile au raportat de asemenea ca aplicatiile neagreate dezvoltate de catre terti nu mai puteau fi folosite dupa instalarea actualizarii. Comunitatile de hackeri au caracterizat strategia Apple ca fiind o tactica de intimidare.
Inca nu exista statistici oficiale privind numarul de dispozitive iPhone deblocate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO