Business Hi-Tech

Apple lucrează la iPad 3: va avea una dintre calităţile care fac iPhone-ul un succes zdrobitor

Apple lucrează la iPad 3: va avea una dintre calităţile care fac iPhone-ul un succes zdrobitor

Autor: Alexandru Matei

26.11.2011, 17:27 5652

Mai mult ca sigur viitorul model iPad va avea un ecran cu o calitate a imaginii mult îmbunătăţită, apropiată de cea a iPhone 4. Analistul Richard Shim de la DisplaySearch spune că a început producţia unui ecran cu o rezoluţie de 2048x1536 pentru tabletele de 10 inchi (25,4 cm) şi că trei producători, Samsung, Sharp şi LGD, livrează componente celor de la Apple, scrie Wired.

"Durează câteva săptămâni până demarează producţia, după care ajung la distribuţie. Am putea vedea noile modele produse în luna decembrie, iar acestea vor putea fi distribuite la începutul lui ianuarie, cu un maxim al volumelor în februarie şi martie", spune Shim.

Declaraţiile lui Shim aduc cele mai multe detalii dintre toate discuţiile pe tema display-ului noului iPad 3.

În urmă cu câteva săptămâni, vicepreşedintele DisplaySearch Paul Semenza a spus, întrebat dacă iPad 3 va avea un ecran cu o rezoluţie de 2048x1536, că "nu avem nimic sigur despre acest lucru. Dar nu aş fi surprins să nu se întâmple aşa ceva. Operează cu multe tehnologii noi".

Într-adevăr producerea de ecrane de mici dimensiuni cu rezoluţii foarte mari este încă o provocare pentru producători. Dacă iPad 3 va veni cu un ecran de 9,7 inchi şi o rezoluţie de 2048x1536, densitatea acestuia va fi de 264 de pixeli/inch, aproape de pragul de 300 de pixeli/inch pe care Apple în consideră drept "retina quality", adică o densitate atât de mare încât ochiul uman nu mai poate distinge pixelii individuali.

Actualul model, iPad 2, are un display cu o densitate de 132 de pixeli/inch, deci o densitate dublă ar trebui să ofere o calitate extraordinară a imaginii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO