Business Hi-Tech

AROBS tinteste o crestere de 30%, la 8 milioane de euro

AROBS tinteste o crestere de 30%, la 8 milioane de euro

Voicu Oprean: Cresterile puternice sunt pe outsourcing si software

30.04.2009, 00:00 46

Arobs Transilvania Software, producator de software cu activitati in soft, outsourcing si distributie, estimeaza o cifra de afaceri de 8 mil. euro in acest an, in crestere cu aproximativ 30% fata de 2008. Oficialii companiei preconizeaza o crestere de 15-20% fata de anul trecut pe segmetnul produselor software, al serviciilor de programare si de outsourcing.

In 2007 compania a realizat o cifra de afaceri de aproximativ 5 mil. euro, iar in 2008 veniturile au atins valoarea de 6,2 mil. euro, cu o rata de profit de 18%, in scadere fata de estimarile prognozate la inceputul anului 2008.
Anul trecut, oficialii AROBS au finalizat mai multe proiecte aflate pe rol inca din 2007, si au implementat alte proiecte noi.
In septembrie 2008, AROBS a inaugurat un nou sediu la Cluj-Napoca, o investitie estimata la peste un milion de euro care dispune de aproximativ 1000 mp de birouri.
In prezent, in companie exista o crestere pe domeniile outsourcing cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut (ianuarie-martie) si o crestere de peste 50% in zona de produse software adresate pietei romanesti, in principal in zona de localizare a parcurilor auto si monitorizarea flotei, precum si de solutii de eficientizare a vanzarilor.
"Firmele cu parcuri auto mai mari de 10 masini - targetul nostru principal - au descoperit valoarea pe care o poate aduce o solutie de monitorizare a flotei prin reducerea costurilor cu pana la 20% in unele cazuri, iar aici vedem o crestere prin necesitatea firmelor de a-si reduce costurile cu parcul auto si de a creste eficienta echipelor cu care lucreaza", al declarat pentru ZF Voicu Oprean, director general si actionar majoritar al AROBS.
"Avem insa si scaderi fata de anul trecut, mai exact in zona distributiei de sisteme GPS(…) pe fondul unei erodari a preturilor si a cresterii concurentei, precum si a cresterii pirateriei de soft de navigatie si harti de tip I-Go", a adaugat el.
Segmentul aplicatiilor software adresate agentiilor de turism a intrat intr-o stare de expectativa, iar agentiile de turism au redus investitiile in solutiile de IT, a adaugat Oprean.
Compania a lansat in acest an pe piata netbook-ul Smailo EasyPC.
In prezent, in AROBS lucreaza o echipa de 170 de oameni, insa numarul acestora ar putea creste pana la 200 la sfarsitul anului 2009, acest aspect fiind dependent de evolutia pietei si de numarul de clienti noi care vor apela la serviciile companiei in perioada imediat urmatoare, au spus oficialii.
Ca si pondere in totalul activitatii, outsourcing-ul reprezinta aproximativ 20-25%, dezvoltarea de solutii software 30%, iar diferenta apartine segmentului de distributie.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO