ZF 24

Auditorul german p3: Vodafone oferă cele mai bune servicii mobile de net din România

Auditorul german p3: Vodafone oferă cele mai bune...

Autor: Adrian Seceleanu

25.09.2013, 22:13 1596

Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, oferă „cel mai bun serviciu de date pe smartphone” şi „cel mai bun serviciu de date mobile broadband” dintre toate reţelele LTE (4G) / UMTS (3G) / GSM în zonele metropolitane din România, potrivit rezultatelor unui audit realizat de compania independentă germană p3, citat de compania de comunicaţii. Campania de măsurare comparativă a performanţei s-a desfăşurat între 5 şi 31 august 2013, în 19 oraşe, printre care Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti şi Sibiu.

„Testele au fost realizate staţionar şi în mobilitate. Serviciile care fac obiectul fiecăreia dintre cele două certificări sunt: navigarea pe internet, download de date, upload de date şi videostreaming YouTube. Zonele metropolitane ale oraşelor includ o parte dintre localităţile învecinate, cum sunt de exemplu Bragadiru şi Chiajna”, potrivit Vodafone. Aceasta este cea de a patra certificare oferită Vodafone România de către p3 communications. Pe de altă parte, la jumătatea anului trecut, aceeaşi companie germană a cerificat faptul că Orange România are „reţeaua cu cel mai bun serviciu de descărcare de fişiere dintre toţi operatorii GSM/UMTS de pe piaţă”.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24