Business Hi-Tech

Autorul virusului Sasser, angajat de o firma de securitate IT

20.09.2004, 00:00 19

Un adolescent german, acuzat de crearea virusului informatic Sasser care a infectat milioane de computere din toata lumea, a inceput sa urmeze cursuri de perfectionare pentru a deveni programator de software de securitate IT, a anuntat compania germana care l-a angajat.
Sven Jaschan, in varsta de 18 ani, a fost angajat de compania Securepoint pentru a contribui la producerea de firewall-uri, softuri specializate in oprirea atacurilor informatice.
"Fara indoiala ca are expertiza in acest domeniu", a declarat un purtator de cuvant al companiei. Jaschan a fost acuzat ca a creat "viermele" Sasser si ca a comis astfel mai multe infractiuni, printre care sabotarea sistemelor informatice si manipularea neautorizata de date. Sasser a fost lansat pe data de 1 mai si in mai putin de o saptamana a afectat cateva mii de companii, infectand aproximativ 18 milioane de computere. Directorul companiei Securepoint, Lutz Hausmann, a spus ca in timpul interviului pentru obtinerea slujbei tanarul i-a marturisit ca a devenit constient de consecintele faptelor lui abia dupa ce a lansat virusul Sasser. "Mai merita o sansa", a spus Hausmann.
Tanarul Sven Jaschan este in prezent pus sub acuzare de autoritatile germane, pagubele create de virusul Sasser in toata lumea ridicandu-se la cel putin 150.000 de dolari, conform specialistilor in securitate IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels