Business Hi-Tech

Banc Post: plati online pentru magazinele virtuale

08.10.2003, 00:00 25



Banc Post lanseaza serviciul ePay de plati online, prin Internet, din conturi de card la magazinele virtuale din Romania. Pentru a primi accesul la acest serviciu, atat comerciantul, cat si cumparatorul trebuie sa fie clienti ai serviciului de Internet Banking oferit de Banc Post. In plus, comerciantul se va inscrie in sistemul ePay, banca punandu-i la dispozitie un modul software de comunicatie, precum si certificatul digital de autentificare in dialogul sau cu banca.



Serviciul ePay se adreseaza proprietarilor de magazine virtuale, care comercializeaza bunuri sau presteaza servicii, inclusiv servicii de incasare a sumelor datorate catre diversi furnizori, precum si posesorilor de carduri in lei la Banc Post.



"Prin ePay, banca autorizeaza si proceseaza in timp real tranzactiile, oferind ambelor parti implicate in actul de comert virtual certitudinea finalizarii acestuia in conditii optime si garantia unui grad inalt de securitate al informatiilor circulate in sistem", afirma Banc Post.



O tranzactie in sistem ePay este initiata de cumparator, care acceseaza site-ul comerciantului, alege produsele sau serviciile dorite si intra in pagina de plata, fiind de acord sa accepte conditiile comerciale si financiare publicate pe acest site.



In momentul in care selecteaza butonul "Plateste prin Banc Post", apare o noua fereastra web care permite accesul securizat la aplicatia de portofel electronic de la banca, unde cumparatorul se autentifica drept client de Internet Banking (nume client/parola/token).



Tot in aplicatia de portofel electronic sunt transmise automat si datele de identificare ale tranzactiei de plata (suma, ID comanda, ID magazin virtual). Cumparatorul alege cardul in lei din contul caruia doreste efectuarea platii si initiaza plata.



Serviciul ePay a fost proiectat de Banc Post in colaborare cu firma SoftNet Development &Consulting.



Noul produs este accesibil 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana. Pana la sfarsitul anului, banca pune la dispozitie acest serviciu fara a percepe taxe si comisioane atat comerciantilor, cat si cumparatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO