Business Hi-Tech

Banca Transilvania are sistem informatic britanic

18.11.2004, 00:00 189

Compania britanica producatoare de soft financiar-bancar Misys Retail Banking si Banca Transilvania au anuntat finalizarea lucrarilor de implementare a sistemului informatic Bankmaster Plus in toate cele 101 unitati ale bancii.
Conform oficialilor celor doua companii, Bankmaster Plus asigura controlul imediat al operatiunilor din sucursale, prin centralizarea datelor, marirea vitezei de realizare a tranzactiilor si controlul sporit al riscurilor operationale.
?Solutia informatica ofera toate serviciile, de la discutiile cu operatoarele de ghiseu si pana la inregistrarile contabile din registrul bancii", a declarat Ian Benn, director de marketing al diviziei Misys Banking&Securities.
Oficialii Bancii Transilvania au spus ca, fara aceasta solutie, administrarea activitatii diferitelor sucursale era ingreunata. ?Nu reuseam sa deservim clientii peste tot, fiind destul de dificil sa monitorizezi o informatie dispersata", a spus Marius Ursuti, project manager la Banca Transilvania. ?Acum oferim aceleasi conditii de afaceri peste tot, iar viteza de decontare a crescut foarte mult. Deschiderea de noi sucursale devine o rutina pentru management, pentru ca in mai putin de o zi putem finaliza toate operatiunile necesare functionarii tehnice".
Misys Retail Banking are peste 700 de angajati si reprezentante in 28 de tari. Misys are in desfasurare proiecte de retail banking in peste 100 de tari, conform oficialilor companiei. In Romania, Misys mai colaboreaza si cu Banca Tiriac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO