Business Hi-Tech

BenQ incearca sa-si mentina veniturile in Romania

28.04.2009, 18:41 23

BenQ Romania, reprezentanta locala a producatorului taiwanez de echipamente electronice si IT, se straduieste sa-si mentina veniturile la un nivel egal cu cel atins in 2008, respectiv 16 mil. euro. Afacerile BenQ Romania au scazut anul trecut cu 30% fata de 2007.

"Pentru afacerile din acest an, am stabilit o plaja destul de mare, respectiv o cifra cuprinsa intre 12 si 16 milioane de euro. Totul va depinde de cate produse noi vom lansa in Romania", a declarat Mike Borze, managing director al BenQ pentru Europa Centrala si de Est.
Primul trimestru a fost identic cu trimestrul al patrulea de anul trecut, au declarat oficialii BenQ, mentionand ca trimestrul patru a reprezentat 20% din cifra de afaceri pe 2008, respectiv 3,2 mil. euro.
"Profitul companiei s-a situat mereu intre 0 si 1% de-a lungul anilor. Pe noi ne intereseaza sa iesim mereu pe profit", a spus Borze. BenQ a inregistrat anul trecut o scadere a afacerilor de 30% fata de 2007, ca urmare a efectelor crizei financiare si a unor lansari de produse neadaptate cererii de pe piata.
"Anul trecut, efectele crizei au inceput sa se simta din al doilea trimestru. De asemenea, am introdus pe piata o serie de noi produse, unele prea devreme. Cifra de afaceri a inregistrat o scadere fata de 2007, cand a fost de circa 21 milioane de euro", a declarat Dragos Salamac, directorul pentru Romania al companiei.
Vanzarile de monitoare LCD pentru PC-uri au generat peste 50% din venituri, nivel care se va mentine si in 2009, a adaugat el.
BenQ va lansa in acest an propria gama de netbook-uri, All-in-one PC, Mobile Internet Device si Monitor TV. Ultimul produs reprezinta o premiera in Europa si in Romania si presupune integrarea unui Tuner TV intr-un LCD.
Printre partenerii companiei se numara RHS, Scop Computers si Darer.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO