Business Hi-Tech

BenQ, posibilul partener pentru divizia de mobile a Siemens

07.06.2005, 18:32 12

Conglomeratul german Siemens si grupul BenQ din Taiwan urmeaza sa infiinteze o societate mixta in domeniul productiei de telefoane mobile, potrivit editiei de luni a publicatiei Financial Times.

Presa germana de zilele trecute scrie ca a fost gasit partenerul ideal pentru preluarea diviziei de mobile a Siemens, care merge in pierdere, o companie din Asia, care nu a fost nominalizata.

Reprezentantii ambelor companii au refuzat sa comenteze informatiile aparute in publicatia finan-ciara. Vestea a determinat insa o crestere a actiunilor Siemens cu 1,2%.

Siemens a anuntat de mai mult timp ca intentioneaza sa gaseasca un partener sau un cumparator pentru divizia producatoare de telefoane mobile, care inregistreaza zilnic pierderi de peste un milion de euro (1,2 milioane de dolari) si a coboråt de pe locul patru pe locul sase, in råndul marilor producatori mondiali.

In cazul telefoanelor mobile mai simple, unde detine o pozitie mai puternica pe piata, Siemens a pierdut razboiul preturilor cu Nokia si alti producatori.

Pozitia inca puternica pe piata europeana inseamna ca Siemens poate fi un partener atractiv pentru o companie asiatica care doreste sa-si mareasca rapid cota de piata in regiune.

Companiile Ningbo Bird, cu care Siemens colaboreaza deja in China, si LG Electronics, din Coreea de Sud, au fost deja mentionate drept posibili parteneri sau cumparatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels