Business Hi-Tech

Best of www

28.01.2004, 00:00 15

Pe Internet poate fi rezolvata aproape orice problema, daca stii unde sa cauti.



1. Valuta nu mai are secrete - www.oanda.com
In momentul in care negociezi un contract de cumparare sau discuti posibilitatea unei fuziuni, este intotdeauna vital sa ai toate informatiile financiare la indemana. Convertirea rezultatelor unei companii in valuta cu care investitorul este obisnuit devine uneori o problema. Mai ales ca in cazul unor tranzactii nu sunt importante numai cifrele la zi. Daca va intoarceti in timp, o unealta utila este  http://www.oanda.com, un convertor valutar care permite afalarea unui curs valutar la o anumita data.
Este placut sa ne reamintim astfel ca la 1 decembrie 1995, un dolar valora 2.540 de lei. Astfel, investitorii care au pornit o afacere cu 1.000 de dolari pot spune astazi fara rusine ca au inceput de fapt cu 2,5 milioane de lei.
Site-ul este util si pentru cei care calatoresc mult sau realizeaza materiale de analiza, in care informatiile financiare sunt esentiale. Oanda.com contine informatii despre aproximativ 150 de monede nationale, iar cursul este actualizat zilnic.



2. Ce aia bursa? - www.howstuffworks.com
Toata lumea a auzit de Internet, bursa, computer, radiatiile telefonului celular sau de noile automobile care au drept combustibil hidrogenul. Putina lume stie insa cum functioneaza de fapt toate aceste lucruri, fie ca sunt ele institutii sau echipamente, mecanice sau digitale. Site-ul HowStuffWorks, accesibil la http://www.howstuffworks.com, isi propune sa faca tocmai acest lucru, anume sa explice cum functioneaza fiecare institutie si fiecare dispozitiv in parte.
Aflam de aici cum actioneaza cei care sparg lacate cu ajutorul agrafei de par, dar si cum functioneaza o centrala nucleara. Cei interesati pot afla de asemenea, care este secretul din spatele noilor imbogatiti de pe Wall Street, dar si cum se face ca pretul carburantilor creste continuu. De asemenea, site-ul explica cum functioneaza "industria bacsisului" si care sunt consecintele acestui fapt.
SI un alt exemplu: la capitolul "actiuni si bursa" este dat un exemplu relevant care va permite sa explicati copilului "ce e aia bursa" fara sa mai faceti efortul sa construiti o poveste in acest sens .

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels