Business Hi-Tech

Bill McDermott va fi unicul CEO al companiei germane SAP

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Nita

22.07.2013, 21:24 127

Producătorul german de software SAP renunţă de anul viitor la structura cu doi directori executivi, la conducerea companiei rămânând doar Bill McDermott (foto), iar Jim Hagemann Snabe va face parte din consiliul de administraţie al companiei, scrie agenţia Thomson Reuters.

Măsura vine la două luni după ce grupul a anunţat o schimbare la nivelul managementului în încercarea de a axa pe serviciile de cloud, un sector aflat în plină expansiune în care SAP şi concurenţi săi le oferă clienţilor săi posibilitatea de a opta pentru spaţii de stocare în centre de date, în locul serverelor tradiţionale.

McDermott, în vârstă de 51 de ani, a fost promovat la conducerea SAP în 2008, după ce acesta a gestionat operaţiunile de vânzări în America, Asia şi apoi la nivel global, de când s-a alăturat companiei în 2002. Un posibil motiv pentru alegerea lui McDermott în locul lui Snabe, este schimbarea de strategie a companiei, care vizează concentrarea pe piaţa din SUA în locul celei locale.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO