Business Hi-Tech

Bitdefender vine cu un nou antivirus, „Proiect Gonzales“

Autor: Adrian Seceleanu

22.09.2011, 00:05 753

Bitdefender, un producător de apli­caţii software de securitate cu peste 400 de milioane de utilizatori la nivel glo­bal, controlat de Florin şi Măriuca Talpeş, a lansat "proiectul Gon­zales, un nou prototip de program antivirus", care se diferenţiază de alte produse printr-un design simplificat şi un timp mai mic dedicat configurării şi administrării, conform oficialilor companiei.

"Pentru noi, această lansare este o ocazie de a testa şi rafina o sumă de concepte şi idei care se vor regăsi în noua generaţie de produse şi servicii", a declarat Alexandru Bălan, Product Manager Bitdefender. Noua aplicaţie antivirus poate fi descărcată de pe pagina web a companiei.

Dezvoltarea noii aplicaţii antivirus face parte, cel mai probabil, dintr-o strategie mai extinsă a Bitdefender care are ca ţintă listarea la bursă, cel mai probabil după 2013. Compania şi-a schimbat recent logo-ul, adoptând o variantă stilizată a steagului dacic şi sloganul "Awake", ca parte a unui proces de rebranding în care au fost investiţi circa 1 mil. dolari. Bitdefender a lucrat cu compania Brandient pentru noul logo.

Bitdefender, care - tehnic vorbind - este un "holding olandez cu acţionari români", după cum spune Florin Talpeş, a avut anul trecut pe firma înregistrată în România afaceri de 29 mil. euro, mai mari cu 17% faţă de anul precedent. Aceste cifre reflectă însă doar afacerile din România şi "parţial" pe cele înregistrate pe alte pieţe, afirmă Talpeş, adăugând că nu va oferi detalii despre veniturile totale ale companiei până când compania nu va fi într-o fază apropiată listării la bursă.

Din anul 2007 un pachet minoritar de acţiuni al Bitdefender este condus de un grup de investitori români şi străini, dintre care singurul nume cunoscut este cel al lui Horia Manda, managing director al Axxess Capital, companie ce administrează fondurile Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), Balkan Accession Fund (BAF) şi Emerging Europe Accession Fund.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO