Business Hi-Tech

Blackberry estimeaza vanzari de 4,4 miliarde de dolari

20.12.2009, 23:07 20

Research in Motion (RIM), producatorul telefoanelor BlackBerry,a inregistrat in al treilea trimestru vanzari mai mari cu 41% la3,92 miliarde de dolari, scrie Bloomberg. Profitul net a crescut cu59%, la 628,4 milioane de dolari, comparativ cu 396,3 milioane dedolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Comercializarea telefoanelor in magazinele Wal-Mart siAmazon.com a ajutat dispozitivul Blackberry Curve sa devina cel maibine vandut smartphone din Statele Unite in trimestrul al treilea,conform firmei de cercetare NPD Group.

De asemenea, RIM va dezvolta noi dispozitive din seriile Bold siStorm, pentru a face fata concurentei din partea companiei Apple,cu dispozitivul iPhone, si Motorola, cu smartphone-ul Droid.Valoarea actiunilor firmei Research in Motion a crescut cu 6,54dolari sau 10%, la 70 de dolari pe bursa Nasdaq, cea mai marecrestere inregistrata din 3 aprilie si pana in prezent. Per total,pretul actiunilor a crescut cu 72% in acest an.

RIM a adaugat la nivel global 4,4 milioane de abonamente noipentru serviciul sau de e-mail in trimestrul trecut. In Romaniaexista mai putin de 100.000 de clienti pentru serviciul Blackberry,serviciu disponibil prin operatorii Orange, Vodafone siCosmote.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO