Business Hi-Tech

Bogdan Balaci pleacă brusc de la conducerea IBM România

Bogdan Balaci pleacă brusc de la conducerea IBM România

Bogdan Balaci. Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Adrian Seceleanu

05.10.2012, 00:07 2050

Bogdan Balaci, 43 de ani, care a preluat în urmă cu mai puţin de doi ani conducerea IBM România - un business anual de peste 70 mil. euro, a plecat pe neaşteptate din funcţia de CEO, potrivit unui anunţ al companiei. El nu mai este nici angajat al corporaţiei IBM, pentru care lucra de 13 ani.

"Bogdan Balaci a plecat din compania IBM pentru a-şi continua cariera în afara corporaţiei. Îi mulţumim lui Bogdan pentru contribuţia adusă la realizarea businessului IBM în România", sună anunţul sec transmis de companie. "Michael Paier, director general pentru Europa de Sud-Est, a preluat responsabilitatea conducerii IBM România."

Retragerea intempestivă a lui Balaci din funcţia de director general al IBM România este ne­obiş­nuită în condiţiile în care survine la mai puţin de doi ani de la preluarea mandatului şi în con­diţiile în care managerul avea programate întâlniri sau participarea la diferite evenimente pentru perioada ur­mătoare.

Din informaţiile de pe piaţă, anunţul a fost o surpriză şi pentru cea mai mare parte a angajaţilor companiei, care au aflat informaţia printr-un e-mail intern, care comunica lapidar retragerea lui Balaci.

Fostul şef al IBM România nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei pentru a oferi detalii.

IBM este una dintre cele mai mari companii din România, atât din punctul de vedere al numărului de angajaţi, cât şi al cifrei de afaceri. Potrivit celor mai recente informaţii comunicate de companie, IBM are aproximativ 1.500 de angajaţi pe plan local - în organizaţia comercială şi de vânzări şi în centre de dezvoltare soft, cercetare & dezvoltare şi suport.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO