Business Hi-Tech

Britanicii nu sunt dispusi sa dea mai mult de 600 de euro pe un televizor 3D

Britanicii nu sunt dispusi sa dea mai mult de 600 de euro pe un televizor 3D

Numai 1,4% dintre britanici ar plati 2.000 de lire sterline pe un televizor 3D

31.03.2010, 23:15 15

Peste 53% dintre consumatorii britanici nu doresc sa plateascamai mult de 500 de lire sterline (560 de euro) pentru un televizor3D, al carui pret este in prezent de 2.000 de lire sterline (2.340de euro), arata un studiu de pe site-ul VoucherCodes.co.uk, citatde The Guardian. Numai 1,4 procente dintre consumatori ar cheltui2.000 de lire sterline pe un asemenea televizor, mai arata studiul.De asemenea, 28,6% dintre cei intervievati au declarat ca doresc sacumpere un asemenea dispozitiv, insa pretul este mult prea mare. InMarea Britanie, tara unde s-a desfasurat studiul, compania Sky valansa pe 3 aprilie un canal TV in format 3D. Evenimentul va fimarcat prin transmisiunea in format 3D a meciului dintre Chelsea siManchester United. Desi compania intentiona sa lanseze un canal inpub-uri, abonatii vor putea sa urmareasca meciul de acasa prinintermediul acestei tehnologii, daca au un televizor 3D siochelarii speciali necesari, scrie The Guardian. Salariul mediu inMarea Britanie este in jur de 2.000 -2.500 de lire sterline peluna. Studiul a mai aratat ca numai 43% dintre consumatori dorescsa urmareasca mai mult decat orice un film in format 3D, 12procente emisiuni despre natura si 11% fotbal. De asemenea, 26%dintre respondenti au declarat ca sunt multumiti de ambeledimensiuni, 2D si 3D, iar 19 procente sustin ca tehnologia 3D vadisparea curand.
Marile companii producatoare de electronice se bat in oferte cutelevizoare 3D in acest an. Spre exemplu, grupul sud-coreean LGElectronics, cel de-al doilea producator de televizoare din lume, aanuntat ca intentioneaza sa vanda un milion de televizoare 3D inacest an. In Romania, televizoarele 3D vor putea fi cumparateincepand cu aceasta luna. Producatori precum Panasonic, Samsung siLG au anuntat deja ca vor intra pe piata cu asemenea produse, alecaror preturi vor incepe de la 3.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO