Business Hi-Tech

Broadband-ul creste cererea pentru divertismentul online

01.02.2006, 20:53 14

Utilizatorii americani vor cheltui 9 mld. $ (7,4 mld. euro) pe an in 2010 pentru divertismentul digital online (muzica, jocuri, filme), cu 260% mai mult decat anul trecut, conform unui studiu realizat de compania de cercetare Parks Associates.

Explicatia este cresterea numarului de conexiuni in banda larga la Internet. Iar tendinta se vede si la nivel mondial, intrucat numarul de utilizatori ai Internetului broadband va depasi 360 de milioane in 2010, comparativ cu 184 de milioane anul trecut, au afirmat analistii companiei. Anul acesta, americanii vor cheltui 2,4 mld. $ (2 mld. euro) pentru a descarca de pe Internet muzica, jocuri, fotografii, clipuri video sau orice alt tip de continut digital online, conform estimarilor analistilor Parks Associates.

Jocurile video online sunt preferatele utilizatorilor americani anul acesta, cheltuielile ridicandu-se la aproape 2 mld. $ (1,6 mld. euro). Pe locul al doilea se vor clasa melodiile digitale descarcate de pe Internet, urmate de clipurile video online, reiese din studiul companiei americane de cercetare. "Se remarca tendinta tot mai puternica a utilizatorilor de a cheltui pentru divertismentul digital descarcat de pe Internet, iar anul acesta va fi plin de noutati", a conchis Kurt Scherf, presedintele Parks Associates.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO