Business Hi-Tech

Bulgarii de la Alcatraz AI, o soluţie de securitate pentru accesul în clădiri, completează runda de serie A pe SeedBlink

Bulgarii de la Alcatraz AI, o soluţie de securitate...

Autor: Alexandra Cepăreanu

05.12.2023, 00:04 77

Start-up-ul bulgar Alcatraz AI, care a dezvoltat o soluţie de securitate pentru a oferi acces în diferite spaţii utilizând autentificarea facială 3D şi inteligenţa artificială (AI), a lansat o rundă de finanţare pe platforma SeedBlink, cu valoare de 250.000 de euro care poate fi suplimentată până la 350.000 de euro, pentru a completa o rundă de serie A cu o valoare de 30,8 mil. euro, din care 30,56 mil. euro au fost deja atraşi.

Runda este condusă de Almaz Capital - fond susţinut de Cisco Systems şi BERD, dar şi de Endeavor Catalyst, Silverline Capital. Noua finanţare va susţine extinderea soluţiei de autentificare biometrică, au transmis reprezentanţii SeedBlink.

Alcatraz AI a fost fondată în 2016 de Vince Gaydarzhiev - unul dintre inginerii din spatele tehnologiei de recunoştere facială FaceID de la Apple – şi îşi propune să redefinească controlul accesului fizic în clădiri cu ajutorul recunoaşterii faciale pe post de credenţial, potrivit reprezentanţilor start-up-ului.

Echipa din cadrul Alcatraz AI include experţi de la Nvidia, Google, Verizon, JCI şi Stanley, stimulând inovaţia la intersecţia dintre tehnologie şi securitate fizică. 

Start-up-ul a obţinut venituri în valoare de 730.000 dolari în primele trei trimestre ale anului fiscal 2023, şi deţine patente licenţiate în autentificare facială securizată, detectarea urmăririi şi înrolare automată. Alte cinci patente sunt în aşteptare, arată sursa citată.

„Verizon şi alţi clienţi au comandat în avans soluţia Alcatraz, testarea pilot a Rock2 urmând să înceapă în curând. Programe pilot sunt în curs de desfăşurare la diverse corporaţii importante, aeroporturi şi universităţi (Coca-Cola, Visa, Shell, Lego Europe).“

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO