Business Hi-Tech

Calculatoare pentru tineri, cu 250 euro mai ieftine

17.03.2004, 00:00 13

Elevii si studentii cu virste de pana la 25 ani ar putea avea posibilitatea sa cumpere calculatoare cu pana la 250 euro mai putin, diferenta de bani urmand sa fie acoperita de la bugetul de stat, a declarat premierul Adrian Nastase. El a precizat ca Executivul doreste sa ii ajute, astfel, pe tinerii care intentioneaza sa-si cumpere un calculator.
"Este important sa asiguram un sprijin in limita resurselor bugetului de stat, pentru tinerii care vor sa utilizeze Internetul", a spus Nastase.
Proiectul prevede ca elevii si tinerii cu virste cuprinse pana la 25 ani sa poata cumpara un calculator cu 200-250 euro mai ieftin. Diferenta de pret va fi decontata firmelor, pe baza unor bordeoruri, din sume de la bugetul de stat.
"Elevul va plati cu 200-250 euro mai putin, iar statul va deconta aceasta diferenta celor care vand calculatoarele respective. Suma necesara va fi prevazuta in bugetul de stat, incepand cu anul 2005", a spus ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu.
Institutiile implicate vor avea o evidenta a tinerilor care au cumparat calculatoare prin acest sistem, astfel ca persoanele respective sa beneficieze numai o singura data de aceasta facilitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO