Business Hi-Tech

Cat de revolutionar va fi noul iPhone, pe care Apple il lanseaza azi

Cat de revolutionar va fi noul iPhone, pe care Apple il lanseaza azi
06.06.2010, 23:28 29

Compania americana Apple este asteptata sa lanseze astazi nouavarianta a iPhone, telefonul care a creat noi standarde pe piatasmartphone-urilor, in cadrul unei conferinte de presa la care vaparticipa Steve Jobs, CEO-ul gigantului american, relateazaReuters, care intreaba daca noul gadget va reprezenta cu adevaratceva nou si va reusi sa-i impresioneze pe consumatori si WallStreet.

Noul iPhone este asteptat sa aiba o baterie cu durata de viatamai mare, un ecran mai luminos, un procesor mai puternic si ocamera foto pe partea din fata, care ar putea servi lavideo-conferinte. De asemenea, noul telefon va fi mai greu, parteadin spate va fi plata, iar marginile vor fi din aluminiu.

Potrivit presei internationale, tehnologia 4G, care permiteviteze de conectare la internet de pana la 170 Mbps, nu va fidisponibila pe noul telefon, deoarece nu exista momentan suporttehnic in cadrul operatorilor de telefonie mobila din SUA.

Potrivit Reuters, principala tinta a noului iPhone a fi sa seadreseze consumatorilor de rand, in conditiile in care BlackBerry,terminalele dezvoltate de candienii de la Research in Motion (RIM)se afla pe primul loc in topul preferintelor corporatiilor.

Lansat in 2007, iPhone a creat o revolutie pe piata terminalelorfolosite pentru navigarea pe internet. Cu toate acestea, de atuncipe piata au aparut diferiti competitori, unul dintre acestea fiindtelefoanele care opereaza pe platforma Android, dezvoltata deGoogle.

"iPhone 4.0 ii va tine in joc, insa este mult mai greu acumsa-ti pastrezi pozitia de lider, odata cu progresele facute deAndroid", spune Carolina Milanesi, analist la compania de cercetareGartner.

"Android este singurul competitor. Pozitia Nokia continua sascada, iar RIM trebuie sa se adreseze consumatorilor de rand",sustine Ashok Kumar, analist la compania Rodman & Renshaw.

Ce va avea nou iPhone 4.0

  • o baterie cu durata de viata mai mare
  • un ecran mai luminos
  • un procesor mai puternic
  • o camera foto pe partea din fata pentru video-conferinte

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO