Business Hi-Tech

Cea mai mare achiziţie din istoria Intel: producătorul de cipuri cumpără rivalul Altera, pentru 16,7 mld. dolari

Cea mai mare achiziţie din istoria Intel:  producătorul...

Autor: Anca Dumitrescu

02.06.2015, 11:41 576

Intel va putea prin această achiziţie, cea mai mare din istoria sa, să unifice operaţiunile în domeniul procesoanelor cu producţia de cipuri programabile, utilizate, printre altele, la accelerarea căutărilor pe web, transmite Reuters.

Preţul oferit pentru Altera, companie cu sediul în San Jose, California, este de nouă ori veniturile anticipate, potrivit datelor Thomson Reuters.

"Pare un preţ foarte mare. Cel mai recent caz pe care mi-l amintesc, de o mărime apropiată, a fost preluarea NetLogic de către Broadcom, în care preţul a fost de opt ori veniturile anticipate şi nu s-a sfârşit prea bine pentru Broadcom", a spus Kevin Cassidy, analist la Stifel, Nicolaus & Co.

Integrarea Altera în Intel va crea o nouă clasă de produse care va conferi clienţilor îmbunătăţirea semnificativă a performanţelor, costuri mai mici şi mai multă flexibilitate, a spus directorul financiar al Intel, Stacy Smith.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO