Business Hi-Tech

Cel mai mare operator de cablu din Germania pregăteşte negocierile cu Vodafone

Cel mai mare operator de cablu din Germania pregăteşte negocierile cu Vodafone

AFP Foto

Autor: Andreea Anghel

20.02.2013, 00:00 1173

Kabel Deutschland, cel mai mare furnizor de cablu tv din Germania, a angajat specialişti de la banca de investiţii americană Morgan Stanley şi de la firma de consultanţă Perella Weinberg Partners pentru a ajuta echipa managerială la stabilirea strategiei de negociere cu grupul britanic de telecomunicaţii Vodafone care urmează să le facă o ofertă de cumpărare, au spus pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei. În contextul unei viitoare oferte din partea Vodafone compania germană îşi revede situaţiile financiare şi îşi stabileşte strategia de funcţionare pe viitor.

Înainte de a începe negocierile, Vodafone aşteaptă publicarea datelor financiare ale companiei germane, care vor fi publicate miercuri. Kabel Deutschland va răspunde posibilei oferte din partea Vodafone după ce iniţiativa sa de a cumpăra compania rivală mai mică Tele Columbus Group a eşuat ca urmare a blocării tranzacţiei de către autoritatea de reglementare din sectorul telecomunicaţiilor, relatează Bloomberg. Preţul acţiunilor companiei germane a scăzut cu 2,9%, până la 70,11 euro pe unitate, iar preţul acţiunilor Vodafone a coborât cu 2,6%, până la 1,87 euro pe unitate.

Valoarea de piaţă a Kabel Deutschland este de 6,3 mld. euro. Analişti ai băncilor de investiţii americane Goldman Sachs şi UBS consiliază echipa managerială a Vodafone cu privire la oferta de cumpărare a Kabel Deutschland. Vodafone, al doilea furnizor de servicii mobile din lume, îşi măreşte investiţiile în infrastructura fixă pentru a descongestiona traficul de pe reţele sale mobile. Kabel Deutschland furnizează cablu TV, internet şi servicii de telefonie fixă pentru mai mult de 8 milioane de locuinţe din Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24