Business Hi-Tech

Cele mai prezente branduri romanesti pe Internet

16.02.2005, 00:00 66

Cel mai raspandit brand romanesc pe Internet este BitDefender, marca produsului antivirus al companiei Softwin, pe locul urmator clasandu-se Dacia, conform unui raport recent al companiei autohtone Brand Academy.
Analiza a avut ca tinta identificarea gradului de expunere al brandurilor romanesti gasite pe Internet, acestea provenind din sfere de activitate diverse: economie, stiinta, cultura, bunuri de larg consum, sport etc. Clasamentul a fost alcatuit pe baza cercetarii cantitative, prin adunarea si compararea rezultatelor cautarilor pe Internet a peste 150 de branduri romanesti. In acest scop s-au utilizat cele mai importante si mai cunoscute motoare de cautare: Google, Yahoo si MSN Search. Topul, continand cele mai expuse 25 de branduri si personalitati romanesti, are ca fruntas brandul BitDefender, care a acumulat peste 654.000 de referinte. Urmatorul clasat, Dacia, este posesor a 345.000 de referinte.
"In conditiile in care Internetul a devenit principalul mijloc de informare al omenirii, gradul de raspandire pe Internet al marcilor romanesti contribuie substantial la nivelul de notorietate al Romaniei in lume", a spus Cristina Preda, director general Brand Academy. "Rezultatele studiului confirma ca industria IT autohtona este o ramura care aduce unul dintre cele mai mari aporturi de imagine pentru Romania".
Studiul releva faptul ca cel mai semnificativ sector romanesc prezent pe Internet este cel economic (54%), fiind urmat de cultura cu 21%, stiinta cu 13% si sport cu 12%. Sectorul economic este reprezentat de companii relativ tinere (brandul BitDefender avand o vechime de patru ani) in timp ce cultura pare sa se afle sub influenta unor figuri importante care apartin ultimelor doua secole. Realizatorii studiului au mentionat ca in urmatorii ani diferenta de popularitate dintre economie si cultura va creste, pe Internet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO