Business Hi-Tech

CEO Adobe: In Romania lucram la proiecte cheie

26.10.2007, 17:57 37

Adobe Romania continua angajarile si se implica direct in dezvoltarea unor aplicatii cheie pentru dezvoltarea brandului la nivel mondial.
"In sediul Adobe din Romania avem deocamdata 60 de specialisti, iar angajarile continua cu un ritm de 10-15 oameni pe sezon. Speram ca pana la sfarsitul anului sa avem 100 de specialisti aici", spune Bruce Chizen, CEO al Adobe Systems.
Deja o parte din ei lucreaza intr-o echipa internationala la dezvoltarea viitoarei versiuni a aplicatiei Adobe Dreamweaver, un soft de creare a designului pentru pagini web.
De asemenea, echipa romaneasca lucreaza la o alta aplicatie, Adobe Media Player, lansata de curand si care se afla momentan in stare beta pentru testare. Playerul este capabil sa redea fluxuri RSS sub forma de clipuri video realizate cu ajutorul aplicatiei Flash.
Cel mai important proiect Adobe care se desfasoara in sediul din Romania este Adobe AIR, un soft care permite crearea de aplicatii desktop care se actualizeaza online.
Cel mai relevant exemplu este eBay Desktop, o aplicatie creata de eBay cu ajutorul programului Adobe AIR si care permite utilizatorilor sa fie la curent cu activitatile lor de vanzare/cumparare fara sa deschida un browser web. Aplicatia poate fi descarcata gratuit de pe site-ul desktop.ebay.com.
O alta companie gigant care a inceput sa utilizeze Adobe AIR este AOL (America Online). Americanii au lansat recent un player audio video numit AOL Top 100 Videos, dedicat utilizatorilor care vor sa vada cele mai de succes clipuri video muzicale din toata lumea. Aplicatia este disponibila gratuit pentru descarcare pe site-ul music.aol.com. "Fenomenul web 2.0 este foarte important, iar noi dorim sa ne implicam cat mai mult. In cativa ani vom pregati aplicatii care vor putea fi accesate online, de oriunde in lume, de la orice dispozitiv, fie el telefon mobil, notebook sau computer desktop. Acesta este avantajul internetului", spune Chizen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO