Business Hi-Tech

CEO-ul Google, in consiliul director al Apple

31.08.2006, 19:07 21

Directorul executiv al celui mai mare motor de cautare online din lume, Eric Schmidt (51 de ani), a fost ales in consiliul de conducere al Apple Computer, producator american de echipamente electronice si IT, scrie Financial Times.
Aceasta miscare marcheaza inceputul unui parteneriat de lunga durata dintre cei doi giganti din Sillicon Valley, cu toate ca cele doua companii sunt rivale pe anumite piete, sunt de parere specialistii din industrie.
Spre exemplu, pe piata continutului video online, Google le permite clientilor sa urmareasca pe Google Video clipuri video gratuite sau contra cost, iar Apple ofera spre descarcare clipuri video contra cost de pe magazinul de continut multimedia online iTunes.
"Apple este una dintre companiile pe care le admir cel mai mult si trebuie sa recunosc ca sunt nerabdator sa colaborez cu Steve Jobs si cu ceilalti membri din conducerea Apple", a spus Schmidt.
Prin venirea lui Schmidt, numarul total al membrilor din consiliul director al Apple ajunge la opt.
Printre acestia se numara Steve Jobs, cofondatorul si directorul executiv al companiei, Al Gore, fost vicepresedinte al SUA, Arthur Levinson, director executiv al Genentech, important jucator in industria biotehnologiei, si Mickey Drexler, director executiv al retailerului de obiecte vestimentare, incaltaminte si accesorii J. Crew Group.
"Ca si Apple, Google este o companie care se concentreaza pe inovatie, iar eu cred ca experienta lui Eric este extrem de valoroasa in conducerea companiei pentru urmatorii ani", a declarat Steve Jobs, directorul executiv al Apple.
Eric Schmidt a fost desemnat director executiv al Google in 2001, iar in 2004 a intrat si in consiliul de conducere al gigantului de cautare pe Internet. De asemenea, Schmidt mai face parte si din consiliul director al universitatii americane Princeton.
Inainte de a se alatura echipei Google, Schmidt a fost director executiv in cadrul Novell, al doilea mare distribuitor al sistemului de operare open source Linux din lume, si director executiv al Sun Microsystems, producatorul american de computere si servere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO