Business Hi-Tech

Cisco investeste 200 mil. dolari in dezvoltarea software

26.08.2004, 00:00 14

Cisco Systems, cel mai puternic producator de echipamente pentru traficul de pe Internet, planuieste cumpararea companiei de dezvoltare software P-Cube cu suma de 200 milioane de dolari, plus optiuni pentru actiuni, scrie presa internationala.
Oficiali ai Cisco precizeaza ca noua achizitie va ajuta compania sa ofere furnizorilor de servicii Internet functii imbunatatite de control si analiza a retelelor, precum voice-over-Internet, interactivitate in jocurile Internet si altele.
Dupa cumparare, Cisco va continua sa vanda produsele software ale P-Cube. Este a sasea achizitie de anul acesta facuta de Cisco. "Aplicatiile si tehnologiile de control ale retelelor precum cele ale P-Cube ofera posibilitatea diferentierii si controlului serviciilor de date Internet. Achizitia P-Cube de cartre Cisco demonstreaza interesul nostru de a oferi furnizorilor de servicii Internet aplicatii si tehnologii inteligente", a declarat Mike Volpi, director general al departamentului de tehnologii de routare (directionare a traficului Internet) de la Cisco Systems.
In prezent, milioane de abonati se conecteaza la o serie de servicii printre care cele de cablu sau wireless, iar furnizorii de servicii au nevoie de o flexibilitate din ce in ce mai mare a infrastructurii retelelor pentru a se plia pe cerintele clientilor lor. Compania P-Cube a fost infiintata acum cinci ani si are 118 angajati. Toti isi vor gasi loc in cadrul Cisco, precizeaza oficiali ai acestei companii. Achizitia va fi finalizata in primul trimestru al anului fiscal 2005 al Cisco, care se incheie pe 31 octombrie 2004.
claudiu.andone@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO