Business Hi-Tech

Clienţii Cosmote pot plăti facturi printr-o aplicaţie pentru mobile

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Adrian Seceleanu

08.09.2013, 21:18 479

Cosmote România, numărul trei pe pia­ţa locală de telefonie mobilă, le oferă de săp­tămâna trecută clienţilor săi acces la apli­caţia mobilPay MasterCard Mobile, prin intermediul căreia utilizatorii pot plăti facturi sau reîncărca cartele preplătite.

Aplicaţia este disponibilă atât pentru clienţii Cosmote cu abonament, cât şi pentru utilizatorii cu cartele preplătite, care sunt şi utilizatori de MasterCard. Aplicaţia a fost dezvoltată în parteneriat cu Netopia şi Master­Card. „Noua aplicaţie mobilă oferă o soluţie rapidă şi sigură de renume mondial, pentru plăţile facturilor de pe telefonul mobil, precum şi pentru reîncărcarea conturilor Cos­mote preplătite“, a declarat Ga­bri­el Ioniţă, products & services develop­ment senior ma­nager al Cosmote România.

„Românii asimilează rapid tot ce este în avangarda tehnologiei, iar plăţile de pe telefonul mobil nu vor face excepţie. Cred că rata lor de adopţie o va depăşi în câţiva ani chiar pe cea a plăţilor online cu cardul“, a declarat Antonio Eram, CEO şi fondator al Netopia mobilPay.

„Ne bucură decizia Cosmote de a permite şi plata facturilor de servicii prin aceas­tă aplicaţie, pe lângă reîncărcarea cartelelor“, a spus Gabriel Ghiţă, business de­velop­ment manager CEE la MasterCard Europe.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO