Business Hi-Tech

Clujenii de la Arobs au comenzi pentru 100 de iPhone

09.10.2007, 18:24 19

100 de exemplare din modelul iPhone, comercializat in premiera in Romania de compania clujeana de IT AROBS Transilvania Software, sunt deja pre-comandate. Alte 400 urmeaza sa isi faca intrarea pe piata in urmatoarele doua luni.
"S-a intocmit deja o lista de asteptare, atat pe site-ul nostru (www.gps-auto.ro), cat si la standul din cadrul SIAB", a declarat pentru ZF Transilvania Nora Mihalca, reprezentant al AROBS Transilvania Software.
"Avem deja circa 100 de precomenzi pentru modelul iPhone, spre sfarsitul saptamanii le vom livra clientilor", a declarat Sergiu Gansca, director de vanzari in cadrul Arobs. Potrivit acestuia, vor fi importate 500 de bucati, in urmatoarele doua luni, din acest model.
"Sunt convins ca le vom vinde in doua luni", a afirmat Sergiu Gansca, care a precizat ca vor fi importate in numar mai mare in perioada ulterioara.
"Multa lume care ne-a vizitat la SIAB a avut ocazia sa-l vada, sa se joace cu el", motiveaza Nora Mihalca interesul aratat fata de acest model de telefon. IPhone este disponibil la pretul de 2.556 de lei (TVA inclus), prin comanda online, de pe site-ul importatorului. "Cumparatorii ne asteptam sa fie persoane pasionate de high-tech, cu venituri peste medie, precum oamenii de afaceri", a afirmat Nora Mihalca. Modelul de iPhone adus pentru prima data in Romania de Arobs Transilvania Software a fost testat si functioneaza pe toate retelele de telefonie mobila, potrivit reprezentantilor Arobs. Compania a inregistrat o dublare a cifrei de afaceri pe primul semestru, cand a inregistrat venituri de peste 2,2 milioane de euro, echivalentul intregii cifre de afaceri pe 2006, si estimeaza o cifra de afaceri de peste 5 milioane de euro, in 2007.
Cresterile sunt datorate vanzarilor realizate in domeniul sistemelor de navigare GPS si solutiilor GPS/GPRS.
Arobs Transilvania dezvolta solutii de automatizare a fortei de vanzari, aplicatii pentru agentii de turism si de localizare a pacurilor auto. Anul trecut, directorul general si actionarul principal al firmei, Voicu Oprean, a vandut 10% din companie catre Hotelzon International, una dintre cele mai mari companii de rezervari la hoteluri din lume.
Acest parteneriat va oferi companiei clujene de IT posibilitatea de a se extinde in tarile scandinave, atat prin deschiderea de birouri, cat si prin implementarea solutiilor mobile dezvoltate de companie in tarile nordice unde Hotelzone are filiale.
Arobs este importator al marcilor E-TEN, Mio, MyGuide si are peste 100 de parteneri la nivel national.
Conform companiei IRIS, distribuitor exclusiv al produselor Apple in Romania, firma clujeana Arobs comercializeaza ilegal telefoanele mobile produse de Apple.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO