Business Hi-Tech

Companiile de soft WirTek si ISDC vor angaja pana in 2010 aproape 800 de oameni la Cluj

24.04.2007, 18:37 59

Producatorul de software WirTek si furnizorul de soft si servicii ISDC vor sa angazeje in urmatorii trei ani inca aproape 800 de oameni in punctele de lucru pe care le detin in Cluj, fiecare dintre cele doua companii propunandu-si sa incheie anul 2010 cu aproximativ 500 de angajati.
Pentru acest an, compania daneza WirTek, furnizor de soft pentru telefonia mobila, si-a propus sa-si dubleze numarul angajatilor la punctul de lucru din Romania, de la 35 la 70 de persoane.
"Este posibil sa crestem chiar mai mult de atat, dublarea fiind targetul minim pe care il avem. Nu vrem sa luam oameni cu sutele, ci sa crestem treptat, astfel incat toti cei care vor face parte din echipa sa aiba competentele necesare", a declarat pentru ZF Transilvania Dan Koblicska, director resurse umane WirTek Romania.
Proiectele de dezvoltare ale companiei daneze pentru filiala din Romania prevad ca pana la sfarsitul lui 2010 numarul angajatilor sa fie de aproximativ 500 de oameni. Compania WirTek s-a lansat pe piata din Romania anul trecut in iunie, prin achizitia unei mici companii din Cluj, Codewizards. WirTek detine in acest moment trei puncte de lucru, doua in Danemarca si unul in Romania, insa potrivit oficialilor companiei, pana la sfarsitul anului va fi deschisa o noua locatie in Germania. Conducerea WirTek intentioneaza ca locatia din Cluj sa devina un centru de productie si dezvoltare. "Vrem de asemenea, sa avem in Romania si un departament de vanzari, care sa se ocupe de potentialii clienti de pe piata romaneasca. In prezent, avem proiecte doar pentru piata externa, insa suntem interesati si de Romania, deoarece pe piata sunt deja prezente multe dintre firmele cu care noi deja colaboram", a mai spus QA managerul Wir Tek. Potrivit acestuia, printre clientii companiei se numara Nokia, Motorola, Siemens, End2End, Texas Instruments, Global NewTech, Schulstad sau TTPCom.
Si reprezentantii companiei ISDC, furnizor de servicii pentru industria IT, intentioneaza ca pana in 2010 sa ajunga la 500 de angajati, 450 urmand sa fie in Romania si restul in Olanda. Compania clujeana lucreaza in acest moment cu 120 de oameni, insa, potrivit conducerii firmei, pana la sfarsitul acestui an numarul angajatilor va ajunge deja la 180.
"Nu cred ca vor exista probleme cu gasirea angajatilor de care avem nevoie, chiar daca in acest moment exista o presiune pe piata muncii in domeniul nostru. Cu toate acestea estimam ca tinerii in cautarea unui loc de munca sunt tot mai interesati de firmele care ofera un plan de dezvoltare profesionala, decat de cele care ofera avantaje materiale pe termen scurt", a declarat pentru ZF Transilvania Marcel Anghel, director ISDC Romania. Conducerea companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 3,3 mil. euro, valoare ce reprezinta aproape o dublare fata de anul trecut, cand acest indicator s-a cifrat la 1,7 mil. euro.
ISDC lucreaza in prezent doar pentru piata externa, 80% dintre clienti fiind in Olanda, iar restul in Anglia.
Reprezentantii companiei estimeaza ca si in urmatorii doi ani ISDC va lucra doar cu clienti externi. "Ne gandim cu interes si la piata interna, insa in acest moment aceasta nu este suficient de matura pentru serviciile pe care le oferim. Chiar daca firma se dezvolta mult in Romania, nu ne grabim sa ne lansam pe piata autohtona", a mai declarat Anghel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO