Business Hi-Tech

Concedieri masive la Microsoft: până la 10% din angajaţi vor fi sacrificaţi, după preluarea Nokia

Concedieri masive la Microsoft: până la 10% din...

Autor: Alexandru Nanu

14.07.2014, 12:16 1165

Microsoft va publica pe data de 22 iulie rezultatele financiare pentru jumătatea anului, conferinţă în care ar putea anunţa şi concedieri care variază între 5% şi 10% din numărul total de angajaţi, estimează analistului Rick Sherlund de la Nomura Securities, citat de CNET

Microsoft nu a dat detalii despre viitoarele reduceri de personal, dar zvonurile au început să circule în urmă cu câteva săptămâni. Separat de aceste zvonuri, CEO-ul companiei, Satya Nadella părea să tachineze personalul prin diverse comunicate la posturile de ştiri, mai ales prin publicarea unui amplu comunicat de 3100 cuvinte, prin care spunea că vor exista schimbări ample şi radicale în cadrul comapniei. 

Reducerile de personal ar putea viza cei aproximativ 25.000 de angajaţi pe care Microsoft i-a adăugat pe statele de plată după preluarea Nokia,  pentru suma de 7,2 miliarde de dolari în luna aprilie.

Se estimează ca Microsoft ar putea reduce costurile cu aproximativ 1 miliard de dolari, printr-o reducere de 25% a planului de afaceri din cadrul Nokia.

Microsoft nu a comentat prognozele analistului de la Nomura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO