Business Hi-Tech

Contract outsourcing de 1,5 mil. euro in Germania

11.02.2004, 00:00 24

Furnizorul de solutii IT pentru afaceri EBS Romania, a semnat un contract de outsourcing pe 3 ani in valoare de 1,5 milioane de euro cu compania germana Gesellschaft fA1r Innovative Personalwirtschaftssysteme mbH (GIP).
"Consider ca derulam unul dintre cele mai mari contracte de outsourcing din Romania, ca firma locala, exceptand companiile multinationale precum Siemens", a declarat pentru Ziarul Financiar, Daniel Metz, director general al EBS Romania. GIP este un important furnizor de solutii software de salarizare si management al personalului pentru institutiile publice din Germania, avand contracte cu Guvernul de la Berlin, administratiile landurilor, bisericile Evanghelica si Catolica si alte institutii. Compania este partial detinuta de statul german.
Infiintata in 2000, compania EBS are 70 de angajati specialisti in software si a avut anul trecut o cifra de afaceri de 700.000 de euro. "Prevedem pentru anul acesta o crestere a incasarilor de cel putin 25%", a declarat Daniel Metz pentru ZF.
EBS ofera atat servicii de outsourcing, cat si de "offshore development" (crearea "la cheie" de solutii IT pentru afaceri), unde are atat clienti in Europa si SUA, precum si pe piata locala - Compania de Bere, Synergy Communications si altii. Pe partea de aplicatii pentru planificarea resurselor intreprinderii (ERP), printre clientii EBS se numara Gerry Weber Targu Mures, Autonova Satu Mare, Unimet Cluj si altii. EBS Romania S.R.L. este partener Microsoft, SUN Microsystems si Software AG Germania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels